Etusivu Kuka
olen
Kunta-
politiikka
Eduskunta-
työ
Ajan-
kohtaista
Blogi Artikkelit
 
Valtiopäivätoimet Arja Juvonen

Puheet eduskunnassa Arja Juvonen

 
Vuosi: 2018 - 2017 - 2016 - 2015 - 2014 - 2013 - 2012 - 2011 - 2010 - 2009 - 2008

25.03.2018 Olen tavattavissa Vantaan Korson Maalaismarkkinoilla sunnuntainaOlen tavattavissa sunnuntaina 25.3. Vantaan Korson maalaismarkkinoilla klo 12 -13. Tuu juttusille, jos liikut kulmilla. Tapahtuman järjestää Vantaan Perussuomalaiset. Nähdään!23.03.2018 Olen tavattavissa perjantaina ja lauantaina Muhos, Ylivieska, Sievi ja OulainenTule tapaamaan!

23.3. Muhos K-supermarket Mimmi klo 16 - 17.30

23.3. Sievi, Tori klo 10.30 - 11.30
Ylivieska, Ryskypäivät klo 12 -14
Oulainen, Tori, klo 14.30 - 15.30
21.03.2018 Hallitus tarjoaa lakiesityksessä ”pikavippiä” tulevien maakuntien taloudelliseen ahdinkoon - hallituksen lakiesitys maakuntien rahoituslaista lisää velkaantumista ja voi viedä maakuntia entistäkin ahtaammalleTiedote 21.3.2018

Soteuudistukseen liittyvä maakuntien valtion rahoituksesta annettu laki on juuri käsittelyssä eduskunnassa. Riittävä ja oikea-aikainen rahoitus on tuleville maakunnille elintärkeää, jotta maakunnat selviävät järjestämisvastuulla olevien tehtävien hoitamisesta. Maakuntien rahoituslaskelmat perustuvat toteutuneisiin kustannuksiin ja Tilastokeskus tekee säännöllisesti päivitystä ja laskelmia kuntien tämänhetkisistä tiedoista liittyen kustannuskehitykseen. Myös västönkehitystä seurataan. Tiedot perustuvat kuntien ja kuntayhtymien talousarviokyselyistä saatuun tietoon. Rahoituksen riittävyys voi kuitenkin pettää, eikä yllättävät kuntannukset tule kello kaulassa. Me emme tiedä, mitä tuleman pitää, sosiaali- ja terveysvaliokunnan kansanedustaja Arja Juvonen (ps)sanoo.

- Meillä on erittäin suuri syy olla huolissaan riittävästä rahoituksesta ja siitä, miten koko Suomi ja kaikki sen maakunnat tulevat pärjäämään. Meillä on täysin erilaisia alueita ja kustannuskehitystä, mutta vastuut järjestää palveluja ovat kuitenkin kaikille samat, sosiaali- ja terveysvaliokunnan kansanedustaja Arja Juvonen(ps) huomauttaa.

- Hallitus tekeekin maakunnille karhunpalvelusta ja tarjoaa rahapulaan joutuneelle maakunnalle tukea muun muassa lainan ja valtiontakauksen muodossa. Lakitekstissä sanotaan jo ennakoivasti, että maakuntien taloudellisten vaikeuksien syyt ja laajuus sekä niiden korjaamiseksi vaadittavat toimenpiteet voivat vaihdella huomattavasti. Hallitus tarjoaa kunnon kauppamiehen tavoin ”pikavipin” muodossa otettua mahdollisuutta eli velkataakkaa maakunnalle ja kaikkihan me tiedämme, mihin se pahimmillaan johtaa. Mistä ihmeestä maakunnat maksavat velkansa takaisin? Maakuntia ohjataan ottamaan syömävelkaa, mikä ei ole missään muodossa kannattavaa. Kuntalaisten, ihmisten palvelutason turvaamiseksi joissakin maakunnissa voi olla aivan pakko ottaa lainaa, jotta selviää. Toki pykälässä puhutaan myös valtionavustuksen mahdollisuudesta, mutta kaikkihan on harkinnanvaraista, Juvonen toteaa.

- Olemme jälleen kerran törmänneet tässä sote- maakuntalakipaketissa kyseenalaiseen asiaan, pikavippi pykälään. Tätä saa hallitus avata ja selittää meille nyt oikein kunnolla. Ajaako hallituksen hurjat säästötavoitteet ja sote ja maakuntauudistus maakunnat ahdinkoon ja pikavippikierteeseen sen sijaan, että palvelut sujuvoituvat ja ihmisen saa sen kauan kaipaamansa avun, tuen ja hoidon. Nyt on kyseenalaista lakitekstiä, Juvonen toteaa.

Arja Juvonen
Kansanedustaja
050-5311108


Hallituksen esitys 15/2017 lakiehdotus 4, luku 2, pykälä 7, 8.13.03.2018 Vihdoinkin vastakaikua- Lasten seksuaalirikosasiat ovat olleet auki kuin avoimet haavat - myös oikeuskäsittelyjä nopeutettava
Tiedote 13.3.2018

Vihdoinkin saamme vastakaikua vaatimuksillemme, että lapsiin kohdistuvia seksuaalirikoksista annettavia tuomioita tulee koventaa. Vihdoinkin asia etenee, kiittää 2 lakialoitetta lapsiin kohdistuvien seksuaalirikosten tuomioiden koventamisesta tehnyt kansanedustaja Arja Juvonen(ps).

Oikeusministeri Antti Häkkänen on tiedottanut tänään, että Oikeusministeriössä laaditun arvion mukaan rikoslakiin voitaisiin lisätä uusi säännös törkeästä lapsen raiskauksesta. Tämän lisäksi voitaisiin korottaa lapsen seksuaalisen hyväksikäytön enimmäisrangaistusta.

- Päättäjänä on odottanut asioiden etenemistä tuskastuneena. Niin hidasta asian eteneminen täällä eduskunnassa on ollut. Niille, joita nämä asiat koskettavat todellisesti ja jotka ovat joutuneet näiden tekojen kohteeksi oikeassa elämässä, odottaminen on kuitenkin ollut varmasti vieläkin hirveämpää. Olen ollut muutaman tällaisen rikoksen uhrin tai hänen läheisensä kanssa yhteydessä useita vuosia ja taakka, mikä monen elämässä on, on raskas, kohtuuton, lamaannuttava. Kyseessä on henkisesti mutta usein myös fyysisesti "vammauttavat" tapahtumat, jotka eivät anna rauhaa, Juvonen sanoo.

Oikeuskäsittelyjen aika näiden rikosten kohdalla on myös asia, joka ministeri Häkkäsen tulisi nostaa keskiöön. Tekojen uhrit varttuvat jopa aikuistuvat oikeuskäsittelyjen ohessa, sillä käsittelyt voivat kestää vuosia. Se on kohtuutonta. Uhrit eivät pääse elämässään eteenpäin, kun asiat ovat kuin avoimet haavat auki koko ajan, Juvonen toteaa.

Laatimissani lakialoitteissa molemmissa on ollut yli sadan kansanedustajan allekirjoitukset. Eduskunnan tahtotila on siis ollut vahva, mutta odotusaika sille, että asiat saadaan etenemään pitkä. Liian pitkä, Juvonen sanoo.


Arja Juvonen
Kansanedustaja
050-5311108

11.03.2018 Kansalaisaloitteille oma ja erillinen valiokunta - aloitteet odottavat jopa kolmatta vuotta käsittelyäTiedote 9.3.2018

Eduskuntaan tarvitaan oma ja erillinen valiokunta, joka käsittelee vain kansalaisaloitteita, perussuomalaisten kansanedustaja Arja Juvonen esittää.

Kansalaisaloitteet ja niiden kansanedustajalaitosta työllistävä vaikutus nousee esiin eduskunnassa säännöllisesti. Kansalaisaloitteita on tullut runsaasti eduskuntaan ja tänään jätetään myös aktiivimallin liittyvä kansalaisaloite. Tarvitsemme eduskuntaan oman valiokunnan, joka käsittelee vain kansalaisaloitteita sitä mukaa kun ne saapuvat eduskuntaan. Valiokunnan toimintaperiaatteet tulisi luoda joustaviksi ja sellaisiksi, että asioiden käsittelyssä olisi mahdollista ottaa valiokunnan jäseniksi kulloinkin kyseiseen kansalaisaloitteeseen ja sen aiheeseen perhehtyneitä kansanedustaja jäseniä, Juvonen esittää.

Valiokunnat ovat hyvin työllistettyjä. On isoja asioita. Samalla kun käsittelemme laajoja lakiesityksiä, niin kansalaisaloitteet odottavat vuoroaan ja käsittelyään eduskunnan hattuhyllyllä. Eduskunnassa on muun muassa lapsen seksuaalisen törkeän hyväksikäytön vähimmäisrangaistuksen korottamista esittävä kansalaisaloite, joka odottaa jo kolmatta vuotta käsittelyä. Tämä on aivan uskomatonta. Vaarana on, että aloitteet eivät tule käsiteltäviksi eduskuntakaudella lainkaan, Juvonen sanoo.

Kansalaisaloite on kansan ääni. Kansalaisaloitteen käsittely vaatii arvokkaan ja ripeän käsittelyn. Ei ole oikein, että suuren allekirjoittaja määrän kannatuksen saaneet aloitteet jäävät odottamaan pitkiäkin aikoja. Mikä on kansalaisaloitteen perimmäinen merkitys, mikäli niitä ei tuoda esiin ripeästi. Nähdäänkö kansalaisaloitteet vain näennäisenä voimavarana kansalle osoittaa ääntään, Juvonen kysyy.

Silloin aikoinaan kun kansalaisaloite järjestelmä on luotu on jätetty huomioimatta se, että entä jos aloitteita alkaakin tulla kansan keskuudesta eduskuntaan. On varmasti syytä käydä myös muuten läpi kansalaisaloite järjestelmää. Miten järjestelmä vastaisi sen merkitystä ja olisi jatkossakin kansalaisten voima ja ääni yhteiskunnassa asioita eteenpäin vietäessä ja esiin nostamisessa. Myös se, että kansalaisaloitteesta on tullut keino tehdä vastaaloite jo jätettyyn ja hyväksyttyyn kansalaisaloitteeseen, tulisi jotenkin selkeyttää, Juvonen sanoo.

Kansalaisaloitteen ääntä ei saa vaimentaa, vaikka eduskunnassa on kiire ja paljon asioita. Aloitteet tulee käsitellä ripeästi ja oma erityinen kansalaisaloitevaliokunta olisi tähän hyvä. Saa nähdä, missä tahdissa esimerkiksi tänään eduskuntaan jätettävä aktiivimalli kansalaisaloite ehditään käsittelemään eduskunnassa. Kansa odottaa ja haluaa asiansa käsiteltäväksi, Juvonen sanoo.


Arja Juvonen
Kansanedustaja
050-531110814.02.2018 Hyvää ystävänpäivää ystäväni! Olen tavattavissa viikonloppuna Pohjanmaalla 16. - 17.2.Kiitos kaikille perussuomalaisia ja meidän presidenttiehdokastamme Laura Huhtasaarta äänestäneille!

Tule tapaamaan ja juttelemaan PS toritapahtumiin perjantaina ja lauantaina. Tavattavissa paikallisia toimijoita ja kuntapäättäjiä.

16.2. Perjantaina
Kokkola Kävelykatu Purje klo 14.30 -15.30, kahvitarjoilu
Kaustinen, K- Marketin pihalla klo 16.30 - 18.40, makkaratarjoilu

17.2. Lauantaina
Alajärvi , Maxin kauppakeskus klo 11 -13, soppatykistä soppaa
Lappajärvi, Maalausliike Arvi Kangastie, Maneesintie 16, klo 14 - 15.30, makkaratarjoilu31.01.2018 PerusNainen sai pronssia myös Uudellamaalla - puheet äijäpuolueesta historiaaTiedote 29.1.2018

Kerrassaan upea suoritus presidenttiehdokkaaltamme Laura Huhtasaarelta! Hän pääsi mitaleille kolmannelle sijalle, jätti taakseen viime eduskuntavaalit voittaneen keskustan, monet ex ministerit ja istuvat mepit ja voitti myös naisten kisan ylivoimaisesti ja mallikkaasti. Perussuomalaiset osoittivat myös kaikille epäilijöille, että meillä on uskoa ja rohkeutta antaa myös naiselle mahdollisuus lähteä kisaamaan presidenttiydestä. Meillä on joukossamme myös hyviä ja vahvoja naisia meidän hyvien ja vahvojen miehiemme rinnalla. He antavat myös naisten loistaa. Kukaan ei voi enää väittää meille, että olemme äijäpuolue. Puheet äijäpuolueesta ovat historiaa. Paitsi koko Suomessa myös Uudellamaalla on syytä tyytyväisyyteen ja iloon. Uudenmaan 25:stä kunnasta 19:ssa Laura oli kolmannella sijalla ja kahdessa kunnassa eli Mäntsälässä ja Askolassa kakkospaikalla, iloitsee kansanedustaja ja Uudenmaan perussuomalaiset naiset ry:n puheenjohtaja Arja Juvonen.

- Valtakunnallinen perussuomalaisten naisten kattojärjestö PerusNaiset valjastivat koko Suomen kattavalle vaalikiertueelle Laura- matkailuauton, jolla ajettiin lukuisat kilometrit ympäri Suomen. Viime tiistaina Uudenmaan kierroksen päätteeksi auto liikkui Lauralle kakkossijan antaneessa Askolassa, jossa kävimme tervehtimässä kuntalaisia ja paikallisia PS toimijoita. Laura- matkailuauton ratissa ympäri Suomen olivat olivat vahvat perusnaiset Tina Lindskog Kaustiselta, Sinikka Jylhä Kemistä ja Kirsi Kallio Lempäälästä. Mitkään kilometrit eivät näytä pidättelevän perussuomalaisia naisia, kun he vain päättävät lähteä tien päälle. Perussuomalaiset naiset kiersivät myös pienillä paikkakunnilla, Juvonen kiittää autoa ajaneita naisia.

- Kun lähdimme Askolassa, pysähdyimme huoltoasemalle paussille. Perässämme ajoi auto, josta huikkasi iloinen pariskunta. Paitsi että he olivat innoissaan kohdatessaan Lauran vaaliauton, saatuaan Laura pinssit, perussuomalaisten lehden ja kolmen naisen intensiivisen poliittisen keskustelutuokion, he halusivat myös liittyä perussuomalaisten puolueeseen. Annoimmekin heille jäsenkaavakkeet puolueeseen liittymiseksi, Juvonen kertoo.

- Nyt saatu vaalitulos antaa uskoa ja voimaa tulevaisuuteen. Se on selvä viesti Suomen kansalta ja kentältä, että he eivät ole meitä hylänneet vaan meihin luotetaan vahvasti. Tästä lähdemme puolueena eteenpäin ja teemme kaikkemme, että meidän rakas Suomemme on entistäkin vahvemmin perussuomalainen. Suuri kiitos kaikille vaalityötä tehneille, ps telttojen kasaajille ja purkajille, makkaranpaistajille, kahvinkeittäjille, autokuskeille, mainosten ja lehtien jakajille ympäri Suomen. Olihan massiivinen rutistus ja homma hoidettiin kotiin. Ja Lauralle, sinä vahva perussuomalainen nainen, olemme sinusta niin ylpeitä, Juvonen kiittää.


Arja Juvonen
kansanedustaja
Uudenmaan perussuomalaiset naiset ryn puheenjohtaja27.01.2018 Tammikuussa tavattavissa tiiviisti niin Uudellamaalla kuin myös muualla SuomessaTule tapaamaan!

26.1. Perjantaina
Porvoo, Porvoon Lähimmäistyö ry, Vänrikinkatu 16 klo 12.30

27.1. Lauantaina
Kerava, Puuvalonaukio klo 10
Järvenpää, tori klo 11
Pornainen, Salen edusta klo 12.30
Espoo, Espoontori klo 14.30

Menneet tapahtumat:

23.1. Tiistaina
Espoo, Suvelan ostari klo 10.30
Espoo, Leppävaara Läkkitori 13.00
Askola, Salen edessä klo 17 -19
Söderkulla, K- market klo 19.30

21.1
Tuusula, Riihikallio, Lidlin edessä klo 11

20.1.
Klo 10-11 Loviisa tori klo 10 - 10.30
Klo 12-13 Espoo, kauppakeskus Iso-Omena (Laura Huhtasaari myös paikalla)
Klo 14-15 Vantaa, kauppakeskus Myyrmanni (Laura Huhtasaari myös paikalla)
Klo 16 -17 Porvoo, Huom! Paikka muuttunut. Emme ole S-marketilla vaan olemme Citymarketilla Porvoossa.

17.1. Keskiviikko
KAJAANI Raatihuoneen tori klo 10 -11
SOTKAMO Tori klo 12-13
KUHMO Tori klo 13.30 -14.30

18.1.
KUOPIO Kauppahallin kahvila SalaCavala klo 11
SIILINJÄRVI Tori klo 15 - 16 josta siirrymme Reppumieheen kahville

14.1. sunnuntaina
VIHTI
klo 11 -12 Vihdin kirkonkylä, K - supermarketin edessä PS teltalla
TUUSULA, JOKELA
Klo 13 -14 K-kaupan parkkipaikka

20.1.
UUDELLAMAALLA
LAURA 2018 Presidentinvaalit kiertueeella

Klo 10-11 Loviisa tori klo 10 - 10.30
Klo 12-13 Espoo, kauppakeskus Iso-Omena
Klo 14-15 Vantaa, kauppakeskus Myyrmanni
Klo 16 -17 Porvoo S- market Näsi

Menneet tilaisuudet:
9.1. tiistai
TURENKI
klo 15.30 - 18 Janakkalan PS tupailta, Club Paradise
12.1. perjantai
JOENSUU
klo 12-13 ViaDia ruokajakelu Utran puukoulu
klo 15-17 Sokos
JUUKA
klo 18 -19 uusi S - market, ABC aseman vier

13.1. Lauantai
TOHMAJÄRVI
Klo 10-12 S-market

JOENSUU

 
Arja Juvonen, Puh. 050-531 1108, 09-432 3060, , www.eduskunta.fi