Etusivu Kuka
olen
Kunta-
politiikka
Eduskunta-
työ
Ajan-
kohtaista
Blogi Artikkelit
 
Valtiopäivätoimet Arja Juvonen

Puheet eduskunnassa Arja Juvonen

 
Vuosi: 2024 - 2023 - 2022 - 2021 - 2020 - 2019 - 2018 - 2017 - 2016 - 2015 - 2014 - 2013 - 2012 - 2011 - 2010 - 2009 - 2008

23.05.2024 Keski-Suomen 24.5. kierros peruttuJoudun valitettavasti perumaan Keski-Suomeen suunnitellun kierroksen Hankasalmi, Äänekoski, Jyväskylä ja Keuruu.22.05.2024 Olen mukana Soste:n EU-vaalipaneelissa Helsingissä Eurooppa-salissa torstaina klo 9.30. Klikkaamalla tästä pääset seuraamaan sitä.Lisätietoa >>22.05.2024 Tavattavissa Kauniaisissa torstaina 23.5.Olen tavattavissa Kaunis Grani - päivät tapahtumassa torstaina klo 18.
17.05.2024 Tavattavissa Etelä-Savossa 18.5. ja Nokialla 19.5.Lauantaina 18.5.

Mäntyharjun tori klo 9.30
Mikkelin tori klo 11
Juvan Abc klo 15
Savonlinnan S-market klo 16.30

Sunnuntaina 19.5.
Nokia, Nokian messut klo 1206.05.2024 Lohjan synnytyssairaalan lakkauttaminen on virheTiedote 6.5.2024

Husin yhtymähallitus päätti tänään, että synnytykset Lohjan sairaalassa loppuvat. Lisäksi Lohjan ja Porvoon sairaaloissa loppuvat öisin ja viikonloppuisin tehtävät leikkaukset (STT).

Länsi-Uudenmaan aluehallituksen jäsen, Arja Juvonen(ps) ja perussuomalaisten aluevaltuustoryhmä kritisoi yhtymähallituksen tekemää päätöstä. Päätöksessä ei ole huomioitu vaikutusten arviointia liittyen synnyttäneiden tilanteeseen.

Yhtymähallituksen olisi pitänyt selvittää, mitä vaikutuksia päätöksellä on ja lykätä päätöstä. Jorvin sairaalan laajennus valmistuu vuonna 2026, mutta onko synnytysten ruuhkahuippuihin tulossa helpotusta, osastopaikkoja ja synnytyssaleja lisää? Synnytyssairaalan sulkeminen ilman tietoa vaikutusten arvioinnista on virhe. Entä kätilöiden tilanne Lohjalla: miten voidaan olettaa, että työntekijät haluavat siirtyä Lohjalta muualle? Synnytyssairaalat tulevat kärsimään jatkossakin työvoimapulasta, Juvonen uskoo.

Hus ei ole tehnyt päätöstä synnytysten loppumisesta Lohjan sairaalassa yhteistyössä hyvinvointialueen kanssa. Kyseessä on säästöt, mutta mistä säästöt saadaan, on epäselvää. Hus ei myöskään pyytänyt hyvinvointialueelta lausuntoa liittyen sulkemiseen, mutta me aluehallituksessa annoimme sen vapaaehtoisesti kertoen huolemme, Juvonen kertoo.

Kansainvälistä Kätilön päivää vietettiin 5.5. Päätös Lohjan synnytyssairaalan lakkauttamisesta on ikävä viesti kätilöille heidän tekemästään tärkeästä työstä, mutta sitä se on myös Lohjan alueen synnyttäjille. Kiitos on tuosta päätöksestä kaukana, Juvonen toteaa.
04.05.2024 Olen tavattavissa Kerava, Espoo, Helsinki4.5.
Klo 11 Keravan tori
Klo 13 Espoon Leppävaaran markkinat

5.5.
Helsinki Hakaniemen markkinat klo 1227.04.2024 Tavattavissa Järvenpää, Salo, Siilinjärvi, Kuopio27.4. Klo 11 Järvenpää, tori, PS Naisten ja Järvenpään ps porukan tapahtumassa.
27.4. Klo 13.30 Salo, tori, Salon PS porukan tapahtumassa, paikalla myös Riikka Purre.

Vappu 1.1.
Klo 10 Siilinjärvi tori, vappupuhe klo 11.30
Klo 13 Kuopion tori22.04.2024 Olen ehdolla Europarlamenttivaaleissa 2024Olen perussuomalaisten ehdokkaana tämän kevään europarlamenttivaaleissa.

Muutin aikoinaan Savosta Helsinkiin hoitajaopintojen myötä ja työskentelin yli 20 vuotta pääkaupunkiseudulla vanhustenhoidossa. Vuonna 2011 minut valittiin eduskuntaan Uudenmaan piirin espoolaisena kansanedustajana. Minulla on nyt menossa neljäs kausi kansanedustajana, mutta eurovaaleissa olen ehdolla ensimmäistä kertaa.

Koen, että nyt olen valmis EU-vaaleihin. Minulla on vahvaa kokemusta, sitkeyttä ja osaamista ja olen innokas tarttumaan edelleenkin erilaisiin haasteisiin. Olen tehnyt paljon erilaisia valtiopäivätoimia ja saanut edistettyä niitä teemoja, joita olen tullut politiikkaan ajamaan.

Eduskunnassa olen toiminut 10 vuotta sosiaali- ja terveysvaliokunnassa. Olen myös toiminut lakivaliokunnassa ja tarkastusvaliokunnassa, jossa toimin edelleen. Olen myös perustuslakivaliokunnan varajäsen. Tarkastusvaliokunnan tehtävä on valvoa, että suomalaisten verorahoja käytetään oikein ja viisaasti. Tätä vahtimista on tehtävä myös Europarlamentissa, joka on kuin syvä musta aukko, joka nielee rahaa. Elpymispaketin varjolla Euroopan maat, jotka olivat jo kauan hoitaneet talouttaan huonosti, hyötyivät paljon. Nyt on selvinnyt, että elpymisrahoja on käytetty väärin ja niiden valvonta on ollut riittämätöntä.

Olen nostanut eduskunnassa esiin lukuisia sosiaali- ja terveydenhuollon teemoja, jotka ovat valtakunnallisia, mutta myös globaaleja. Antibioottiresistenssin uhka on miellettävä todelliseksi ja tilanne Etelä-Euroopassa Pohjoista-Eurooppaa huolestuttavampi.

Euroopan turvallisuuteen liittyvä teema on laaja sisältäen niin ulko- ja sisäpolitiikkaa, rajapolitiikkaa ja terveysturvallisuutta. Euroopan on pidettä vakautta yllä ja luotava uskoa siihen, että suursodan eskaloitumisen vaaraa ei ole.

Eurooppa romahti koronaepidemiassa, toimintamallit olivat hukassa. Huoltovarmuus sakkasi ja EU maat ryhtyivät sooloilemaan esimerkiksi koronarokotehankinnoissa. Tätä ei saa tapahtua toisten. Mitä kriisistä opittiin ja mitä aloitteita EU:ssa asian eteen on tehty? Pandemiasopimus, jota Eu:ssa ollaan tekemässä, vaatii selkeyttä siihen, että mitkä ovat siihen liittyvät Suomen taloudelliset vastuut.

Olen kotoisin Siilinjärveltä, jossa vanhempani myös asuvat. On etuoikeus saada tuntea Suomea laajasti. En ole koskaan mieltänyt itseäni vain Uudenmaan kansanedustajaksi. Minulle kansanedustajana rajana on ollut Suomi. Nyt Eurovaaleissa rajoja laajennetaan, mutta Suomen asiat ovat aina ensin. Pyrin Europarlamenttiin ajamaan Suomen ja suomalaisten etua.

Kuopukseni suorittaa juuri varusmiespalvelustaan ja on nyt aliupseerikoulun käynyt ja sotilaspoliisi Santahaminassa Kaartin jääkärirykmentissä. Hän on Nato-suomen ensimmäistä saapumiserää ja kotiutuu kesäkuuta. Olen äärettömän ylpeä Suomen armeijasta ja siitä, miten se kouluttaa nuoriaan. On ollut suuri ilo saada seurata sitä isänmaallisuutta, mitä nämä nuoret palvelustaan suorittaessa edustavat. Maailma on nuorten - työllisyyttä ja vakautta tarvitaan, luottamusta tulevaisuuteen. Europarlamenttivaaleissa on kyse myös näistä teemoista.22.03.2024 Ylempi ammattikorkeakoulututkinto geronomi (YAMK) suoritettu - lopputyönä kyselytutkimus ikääntyneiden osallisuudestaSain joulukuussa 2023 valmiiksi ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon opinnot Helsingin Metropolian ammattikorkeakoulusta. Tittelini on nyt geronomi (ylempi AMK). Tutkinto vastaa maisteritason tutkintoa ja antaa pätevyyden ja kelpoisuuden ylemmän korkeakoulututkinnon tehtäviin kuten yliopiston maisteritutkinto.

Olen ollut pitkän linjan pukertaja työelämässä ja itseni kehittämisessä. Se on ollut hyvä valinta! Kun on työkokemusta, on osaamista ja ymmärrystä asioihin, joihin paneutuu. Olen aloittanut urani apuhoitajana eli perushoitajana vuonna 1987 ollen Helsingin kaupungilla virassa 20 vuotta ja siirtynyt yksityiselle palvelusektorille vuonna 2007, jossa ehdin toimia 5 vuotta ennen eduskuntaan päästyäni. Työni on ollut monipuolista kolmivuoro - ja yötyötä. Upeaa sellaista - olen ylpeä työstäni ihmisten hoitajana.

Työni ohessa olen opiskellut vanhustyön erikoisammattitutkinnon (VEAT), geronomin AMK tutkinnon ja nyt lopuksi ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon. Kannustan kaikkia opiskelemaan. Se vaatii erityisesti työn ja perheen (itselläni oli yötyö ja 3 pientä lasta) ohessa sisua, mutta lopussa kiitos seisoo! Ammattitutkinto on hyvä olla olemassa. Koulutus on avain työhön.

Jatkan eduskunnassa edelleenkin työtä ikäihmisten asioiden puolestapuhujana. Jätin tänään eduskunnassa keskustelualoitteen ikääntyneiden asemasta Suomessa. Lopputyössäni tutkin ikääntyneiden osallisuuden kokemusta. Kirjoitan tutkimustuloksista tänne lähiaikoina lisää.
 
Arja Juvonen, Puh. 050-531 1108, 09-432 3060, , www.eduskunta.fi