Etusivu Kuka
olen
Kunta-
politiikka
Eduskunta-
työ
Ajan-
kohtaista
Blogi Artikkelit
 
Valtiopäivätoimet Arja Juvonen

Puheet eduskunnassa Arja Juvonen

 Kuka on Arja Juvonen

Arja Juvonen


Olen yrittäjäperheen tytär, kolmen lapsen (synt. 1998, 2001, 2004) äiti, pellolta pelastetun Veera koiran emäntä, perushoitaja ja geronomi(AMK) eli ikääntyneiden sosiaali- ja terveydenhuoltoon erikoistunut vanhustenhoitaja Espoosta. Olen kotoisin Savosta Siilinjärveltä, Kallaveden rannalta.

Pitkän työrupeaman keskellä ja työpaikkani luottamusmiehenä toimiessani innostuin politiikasta. Elettiin vuotta 2007 ja juuri silloin kävimme kiivasta vääntöä suomalaisen terveydenhuollon ja hoitohenkilöstön tilasta. Väänsimme myös kättä Sari sairaanhoitajan 500 euron palkankorotuksesta.

Minut valittiin Espoon kaupunginvaltuustoon 2008 ja Uudenmaan kansanedustajaksi 2011. Olen nyt kolmannen kauden kansanedustaja ja neljännen kauden kansanedustaja. Länsi-Uudenmaan aluevaltuustoon minut valittiin aluevaltuutetuksi vuonna 2022 soteuudistuksen ensimmäisissä aluevaaleissa.

Politiikkaan minua on aina kannustanut isäni, joka toimi aikoinaan SMP puolueessa. Muistan näin jälkeen päin, kun menin ensimmäisen kerran äänestämään juuri kahdeksantoista vuotta täytettyäni. Oli pakkasta, lumi narisi kengän alla ja isäni totesi innoissaan: lähde sinä Arja politiikkaan! Taisin vastata hänelle jotain, että ehkä sitten joskus ja joo, joo!

Isäni oli perustamassa paikallisyhdistyksiä, sekä järjestämässä SMP:n puhetilaisuuksia ja tapahtumia pitkin Savoa. Veikko Vennamo ja Eino Poutiainen kiersivät maakuntia ja vierailivat silloin tällöin kodissamme. Minulla on muistikuva, kuinka noin 3 vuotiaana istun Veikko Vennamon sylissä valkoisessa kiikustuolissa.

KOULUTUS:


GERONOMI (AMK)
Satakunnan Ammattikorkeakoulu

Vanhustyön erikoisammattitutkinto
Perushoitaja

TYÖPAIKKOJA:


Helsingin Kaupunki 1987 – 2007
  • Myllypuron sairaskoti
  • Laakson sairaala
  • Koskelan sairaala
  • Kivelän sairaala

Vanhusten Palvelutaloyhdistys ry - Muistisairaiden vanhusten ja ikääntyneiden kehitysvammaisten yöhoitaja 2007 - 2011

Kansanedustaja 2011 -


 
Arja Juvonen, Puh. 050-531 1108, 09-432 3060, , www.eduskunta.fi