Etusivu Kuka
olen
Kunta-
politiikka
Eduskunta-
työ
Ajan-
kohtaista
Blogi Artikkelit
 
Valtiopäivätoimet Arja Juvonen

Puheet eduskunnassa Arja Juvonen

 
<< Kaikki artikkelit

06.04.2023 Yksityissektori purkamaan Siltasairaalan hoitovelkaa - surullisen järkyttävää, että suomalaiset eivä saa hoitoa

Tiedote 6.4.2023

Helsingin yliopistollinen keskussairaala keskeyttää Siltasairaalassa kaikki ei-päivystykselliset leikkaukset ortopedian puolella. Jonot kasvavat yli 10 000 potilaaseen pelkästään tällä erikoisalalla. (MTV 5.4.23)

Julkisen terveydenhuollon tilanne on järkyttävän surullinen Suomessa, toteaa kansanedustaja Arja Juvonen (ps). Nyt tarvitaan koko yksityissektori ja sen toimivat järjestelmät käyttöön, Juvonen vaatii.

Juvonen jätti sairaaloiden hoitajapulasta ja neurokirurgisten potilaiden pitkistä hoitojonoista kirjallisen kysymyksen jo maaliskuussa 2023 juuri ennen viime eduskuntakauden päättymistä.

Oli selvää, että Siltasairaalan toimintaa ei saada käynnistettyä, sillä hoitohenkilöstöä ei yksinkertaisesti ole. Kun ns. kiireettömiä leikkauksia, joiden odottaminen aiheuttaa kuitenkin potilaalle arjen selviämisessä haastetta, perutaan, hoitovelka kasvaa entisestään. Samalla potilaiden terveydentila vääjäämättä heikkenee. Liikkumattomuus aiheuttaa lisävaivoja ja ongelmia. Syntyy lisää kustannuksia, hoidettavaa ja poissaoloa työstä, Juvonen toteaa.

Kysyin ministeriltä, että miten HUS:n sairaaloiden hoitajapula saadaan ratkaistua ja hoitojonot purettua niin, että neurokirurgiset potilaat saavat hoidon hoitotakuun puitteissa hoitonsa. Ministeri vastasi, että palvelut voidaan toteuttaa omana toimintana, yhdessä muiden hyvinvointialueiden kanssa tai hankkia niitä muilta palveluntuottajilta. Nyt on aika ottaa yksityissektorin toimijat mukaan purkamaan hoitovelkaa. Suomalaisille on annettava heidän tarvitsemat leiikaukset ja hoidot, Juvonen vaatii.


Tutustu julkaistuihin kirjoituksiini eri lehdissä vuosien varrella.


 
Arja Juvonen, Puh. 050-531 1108, 09-432 3060, , www.eduskunta.fi