Etusivu Kuka
olen
Kunta-
politiikka
Eduskunta-
työ
Ajan-
kohtaista
Blogi Artikkelit
 
Valtiopäivätoimet Arja Juvonen

Puheet eduskunnassa Arja Juvonen

 
<< Kaikki artikkelit

10.11.2022 Laittomasti maassa olevien terveyspalveluiden laajentaminen hiertää hallituspuolueiden välejä

TIEDOTE 10.11.2022
JULKAISUVAPAA

Laittomasti maassa olevien terveyspalveluiden laajentaminen hiertää hallituspuolueiden välejä

Eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunta käsitteli tänään hallituksen esitystä, joka mahdollistaisi laajat terveyspalvelut laittomasti maassa oleville. Perussuomalaisten kansanedustaja Arja Juvonen esitti asian pöytäämistä 17.11.2022 kokoukseen. Asian käsittely keskeytyi ja hallitus piti neuvottelutauon.

”Tehtyämme pöytäysesityksen kokous keskeytyi ja oppositio poistui valiokuntahuoneesta käytävälle. Odotimme käytävässä hallituspuolueiden neuvottelua noin 15 minuutin ajan. Tämän jälkeen valiokunnan puheenjohtaja Markus Lohi (kesk.) ilmoitti kokouksen jatkuvan. Kokous ei ollut kuitenkaan enää päätösvaltainen, sillä hallituksen edustajat keskustaa lukuun ottamatta poistuivat paikalta. Me opposition edustajat olimme kyllä paikalla. Nyt herää kysymys, että mitä hallitus aikoo tämän lakiesityksen kanssa tehdä. Ilmiselvästi se hiertää hallituksessa. Viisainta olisi perua esitys”, valiokunnan perussuomalaiset jäsenet arvioivat.

Juvonen ja valiokunnan muut perussuomalaiset jäsenet, Kaisa Juuso ja Minna Reijonen näkevät esityksessä lukuisia riskejä.

”On selvää, että esitetty lainsäädäntö mahdollistaisi Suomen terveydenhuoltojärjestelmään kohdistuvan hybridisodankäynnin. Puolassa ymmärrettiin, että Venäjä voi ohjata suuria määriä ihmisiä rajalle, ja rakensi Kaliningradin rajalle aidan muutamassa päivässä. On käsittämätöntä, ettei Suomen hallitus ymmärrä näitä uhkia, vaan sinisilmäisesti kuvittelee, että Suomeen tullaan vain hyvissä tarkoituksissa. Perussuomalaisille on selvää, että esitys pitäisi hylätä jo kansallisen turvallisuuden näkökulmasta. Olemme pyytäneet esityksen vaikutuksista ja kustannuksista lisäselvityksiä sekä asian käsittelyä myös hallintovaliokunnassa. Hallituspuolueille hallintovaliokunnan lausunnon pyytäminen ei kuitenkaan sopinut”, Juvonen, Juusonen ja Reijonen kertovat.

Edustajien tietojen mukaan asian käsittely jatkuu ensi viikon kokouksissa.


Tutustu julkaistuihin kirjoituksiini eri lehdissä vuosien varrella.


 
Arja Juvonen, Puh. 050-531 1108, 09-432 3060, , www.eduskunta.fi