Etusivu Kuka
olen
Kunta-
politiikka
Eduskunta-
työ
Ajan-
kohtaista
Blogi Artikkelit
 
Valtiopäivätoimet Arja Juvonen

Puheet eduskunnassa Arja Juvonen

 
<< Kaikki ajankohtaiset

07.07.2023 Hyvää kesää kaikille!

Lähdin politiikkaan mukaan vuonna 2006. Minut kannusti siihen vahva kokemus hoitotyön arjen keskeltä. Ei ole ihmistä, jolle ei sairaalamaailma, potilaana oleminen tai läheisen sairastuminen tulisi elämän aikana tutuksi. Toivoin pääseväni vaikuttamaan asioihin.

Kirjoitin lukuisia artikkeleita eri lehtiin. Vuoden aikana kannanottoja oli liki sata.
Onnistuin pääsemään vaaleissa läpi: kuntavaalit 2007 ja eduskuntavaalit 2011. Sillä tiellä olen edelleen.

Vuonna 2009 kirjoitin Helsingin Sanomiin hoitokärsimyksestä. Toimin silloin hoitotyössä vanhustenhoidossa. STM oli julkaissut ohjelman Parannetaan potilasturvallisuutta yhdessä. Ahmin lukea sitä ja huomasin, että sieltä puuttui jotakin tärkeää: hoitokärsimyksen ennaltaehkäisy.

Ilahduin suuresti, kun myöhemmin sain kuulla, että artikkelini teksti oli huomattu opiskelijamaailmassa ja se oli päässyt mukaan opiskelijan tekemään opinnäytetyöhön. Tavoite oli saavutettu ja äärettömän tärkeä asia huomioitu - opiskelijat muuttavat huomioillaan ja havainnoillaan maailmaa. Parantavat sitä!

Olen yrittänyt tehdä päättäjänä politiikkaa, jolla olisi vaikuttavuutta. Parantaa asioiden laatua, edistää ja nostaa keskusteluun, saattaa edes johonkin maaliin.

Hoitoalan työkokemus monissa eri sairaaloissa erilaisten potilaiden parissa ja laajat erilaiset alan opinnot ovat olleet selkärankani soteasioiden parissa. Eläkevirka - hoitaja on hoitaja loppuun saakka.

Empatialla on mielestäni suurta merkitystä politiikassa. Ilman empatiaa toimivat voivat olla kylmiä ja kovia. Politiikan ei kuulu olla sellaista. Pitää ymmärtää ihmisten asiaa. Miten paremmin sitä voisikaan, ellei osaa asettua toisen asemaan.

Tämä muistoni yhdestä lukuisista kannanotoistani liittyen hoitokärsimykseen kumpusi illalla käydyn puhelinkeskustelun kyytipoikana. Minulta pyydettiin apua. Tottahan toki yritän parhaani auttaakseni. Maailma, jossa päättäjät tekevät työtään on monissa kerroksissa - omani tiedän. Jatketaan samalla linjalla!

Toivotan hyvää ja voimaannuttavaa kesää kaikille 👍❤️
 
Arja Juvonen, Puh. 050-531 1108, 09-432 3060, , www.eduskunta.fi