Etusivu Kuka
olen
Kunta-
politiikka
Eduskunta-
työ
Ajan-
kohtaista
Blogi Artikkelit
 
Valtiopäivätoimet Arja Juvonen

Puheet eduskunnassa Arja Juvonen

 
<< Kaikki ajankohtaiset

15.07.2021 Olen ehdolla puoleen toiseksi varapuheenjohtajaksi Seinäjoen puoluekokouksessa elokuussa

Tuulta ja tuiverrusta. Omiensa puolien pitämistä. Puolueen puolien pitämistä. Välillä tulee turpiin kunnolla. On mustamaalausta, trollausta. Ei välitetä. Mielenmalttia. Ei oikokaistoja, kovaa työtä. Edelleenkin enemmän tekoja tarvitaan, vähemmän puhetta. Rakentavia tekoja ja rakentavaa puhetta.

Tavoitteena on pääministeripuolueen paikka.

Tilastokeskuksen mukaan kuntavaaleissa 2021 korkein äänestysprosentti oli 73-vuotiailla, joista äänesti 69,6 prosenttia. Sen sijaan iän mukaan tarkasteltuna ennakkoon äänestivät aktiivisimmin 75-vuotiaat.

Tuon ikäryhmän ihmiset tulevat myös minulle juttelemaan - ikääntymisen mukanaan tuomat asiat koskettavat loppupeleissä meitä jokaista. Nuorena sitä ei malta ajatella saati ymmärtää. Elämälle kiitos, että olen saanut tehdä työhistoriani vanhainkodeissa ja sairaaloissa. Vanhuuteen ei ole oikotietä, ei usein myöskään onnellista. Ihmisten puolia on pidettävä.

Perussuomalaisten puoluekokous tarjoaa kunnon kattauksen erilaisia ehdokkaita puheenjohtajistoon.
En tee faceen tai muualle mitään ”ryhmää”, johon liittyä tukemaan minua tavoitteessani saada jatkoa 2. varapuheenjohtajuudelleni. Minulle riittää se, että saan kertoa tässä ajatuksistani.

Tarjoan puolueelle, sen jäsenille ja myös äänestäjille henkilö- ja työhistoriani mutta myös poliittisen toimintani kautta tulleen ymmärryksen, näkemyksen ja osaamiseni siinä, että puolueen on ajettava pontevasti myös sosiaali - ja terveydenhuollon ja vanhustenhoidon asioita. Ne ovat ääritärkeitä joka päivä. Tänäänkin me asioimme tuolla sektorilla - poliittisen pelipaidan väri ei ratkaise sairauksien bingo-osumissa.

Puolueen johdossa on hyvä olla erilaiset teemat hallussa. Vanhuslain tultua voimaan ministerit kinasivat siitä, että kuka olikaan vanhuslain äiti. Totesin silloin, että monta äitiä lienee, mutta minä lupaan olla sen vartija.

On hyvä, että perussuomalaisten puolueella on myös oma vanhuslakivartija 💪. Se on myös pääministeripuolueen paikkatavoittelussa tärkeää.

Ps. Sain tänään postissa kirjeen 71 vuotiaalta henkilöltä. Hän kirjoitti, ettei omista tietokonetta. Huolia oli monia. Elämää on tietokoneiden, nettiyhteyksien, dataverkkojen ja älypuhelimien ulkopuolella. He ovat meidän viisikymppisten omat isät ja äidit. Puolustetaan heitä!
 
Arja Juvonen, Puh. 050-531 1108, 09-432 3060, , www.eduskunta.fi