Etusivu Kuka
olen
Kunta-
politiikka
Eduskunta-
työ
Ajan-
kohtaista
Blogi Artikkelit
 
Valtiopäivätoimet Arja Juvonen

Puheet eduskunnassa Arja Juvonen

 
<< Kaikki ajankohtaiset

06.05.2024 Lohjan synnytyssairaalan lakkauttaminen on virhe

Tiedote 6.5.2024

Husin yhtymähallitus päätti tänään, että synnytykset Lohjan sairaalassa loppuvat. Lisäksi Lohjan ja Porvoon sairaaloissa loppuvat öisin ja viikonloppuisin tehtävät leikkaukset (STT).

Länsi-Uudenmaan aluehallituksen jäsen, Arja Juvonen(ps) ja perussuomalaisten aluevaltuustoryhmä kritisoi yhtymähallituksen tekemää päätöstä. Päätöksessä ei ole huomioitu vaikutusten arviointia liittyen synnyttäneiden tilanteeseen.

Yhtymähallituksen olisi pitänyt selvittää, mitä vaikutuksia päätöksellä on ja lykätä päätöstä. Jorvin sairaalan laajennus valmistuu vuonna 2026, mutta onko synnytysten ruuhkahuippuihin tulossa helpotusta, osastopaikkoja ja synnytyssaleja lisää? Synnytyssairaalan sulkeminen ilman tietoa vaikutusten arvioinnista on virhe. Entä kätilöiden tilanne Lohjalla: miten voidaan olettaa, että työntekijät haluavat siirtyä Lohjalta muualle? Synnytyssairaalat tulevat kärsimään jatkossakin työvoimapulasta, Juvonen uskoo.

Hus ei ole tehnyt päätöstä synnytysten loppumisesta Lohjan sairaalassa yhteistyössä hyvinvointialueen kanssa. Kyseessä on säästöt, mutta mistä säästöt saadaan, on epäselvää. Hus ei myöskään pyytänyt hyvinvointialueelta lausuntoa liittyen sulkemiseen, mutta me aluehallituksessa annoimme sen vapaaehtoisesti kertoen huolemme, Juvonen kertoo.

Kansainvälistä Kätilön päivää vietettiin 5.5. Päätös Lohjan synnytyssairaalan lakkauttamisesta on ikävä viesti kätilöille heidän tekemästään tärkeästä työstä, mutta sitä se on myös Lohjan alueen synnyttäjille. Kiitos on tuosta päätöksestä kaukana, Juvonen toteaa.
 
Arja Juvonen, Puh. 050-531 1108, 09-432 3060, , www.eduskunta.fi