Etusivu Kuka
olen
Kunta-
politiikka
Eduskunta-
työ
Ajan-
kohtaista
Blogi Artikkelit
 
Valtiopäivätoimet Arja Juvonen

Puheet eduskunnassa Arja Juvonen

 
<< Kaikki ajankohtaiset

22.03.2024 Ylempi ammattikorkeakoulututkinto geronomi (YAMK) suoritettu - lopputyönä kyselytutkimus ikääntyneiden osallisuudesta

Sain joulukuussa 2023 valmiiksi ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon opinnot Helsingin Metropolian ammattikorkeakoulusta. Tittelini on nyt geronomi (ylempi AMK). Tutkinto vastaa maisteritason tutkintoa ja antaa pätevyyden ja kelpoisuuden ylemmän korkeakoulututkinnon tehtäviin kuten yliopiston maisteritutkinto.

Olen ollut pitkän linjan pukertaja työelämässä ja itseni kehittämisessä. Se on ollut hyvä valinta! Kun on työkokemusta, on osaamista ja ymmärrystä asioihin, joihin paneutuu. Olen aloittanut urani apuhoitajana eli perushoitajana vuonna 1987 ollen Helsingin kaupungilla virassa 20 vuotta ja siirtynyt yksityiselle palvelusektorille vuonna 2007, jossa ehdin toimia 5 vuotta ennen eduskuntaan päästyäni. Työni on ollut monipuolista kolmivuoro - ja yötyötä. Upeaa sellaista - olen ylpeä työstäni ihmisten hoitajana.

Työni ohessa olen opiskellut vanhustyön erikoisammattitutkinnon (VEAT), geronomin AMK tutkinnon ja nyt lopuksi ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon. Kannustan kaikkia opiskelemaan. Se vaatii erityisesti työn ja perheen (itselläni oli yötyö ja 3 pientä lasta) ohessa sisua, mutta lopussa kiitos seisoo! Ammattitutkinto on hyvä olla olemassa. Koulutus on avain työhön.

Jatkan eduskunnassa edelleenkin työtä ikäihmisten asioiden puolestapuhujana. Jätin tänään eduskunnassa keskustelualoitteen ikääntyneiden asemasta Suomessa. Lopputyössäni tutkin ikääntyneiden osallisuuden kokemusta. Kirjoitan tutkimustuloksista tänne lähiaikoina lisää.
 
Arja Juvonen, Puh. 050-531 1108, 09-432 3060, , www.eduskunta.fi