Etusivu Kuka
olen
Kunta-
politiikka
Eduskunta-
työ
Ajan-
kohtaista
Blogi Artikkelit
 
Valtiopäivätoimet Arja Juvonen

Puheet eduskunnassa Arja Juvonen

 Arja Juvonen ammattikuva
<< Kaikki blogikirjoitukset

11.06.2019 Perussuomalaiset täysistunnossa: Hallituksen verohelpotukset täyttä sumutusta – kaikki verotetaan takaisin

Perussuomalaiset kansanedustajat kritisoivat täysistunnossa voimakkaasti hallituksen keinoja kattaa valtion menoja, joita Rinteen hallitus on kasvattamassa entisestään.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio totesi, että SDP pyrkii näyttäytymään suurena hyväntekijänä jakaessaan keskiluokkaisen työtätekevän kansan rahoja.

Vasemmistoliittoa Tavio moitti ennätysnopeasta takinkäännöstä valtion omaisuuden myynnin suhteen.

- Tätä takinkääntöä ei ehtinyt välttämättä edes huomata. Nyt ollaan hymyssä suin myymässä miljardeilla valtion omaisuutta, kun päästiin Audin takapenkille. Uskomatonta! Tavio hämmästeli.

Perussuomalaisten kansanedustaja Ville Vähämäki huomautti, että hallituksen talousennuste on epärealistinen. Mikäli hallituksen oman ennusteen sijaan Suomen Pankin ennuste toteutuu, se luo Vähämäen mukaan satojen miljoonien rahoitusvajeen kehyskauden loppupuolelle.

- Tällöin työllisyyskasvu hidastuu ja hallituksen toimilla asuminen sekä autoilu kallistuvat. Kotitaloudet ylivelkaantuvat edelleen ja ostovoima heikkenee, Vähämäki luetteli ja toivoi, että hallituksen kaavailema työtulotuki otettaisiin heti käyttöön loppukauden sijaan.

Perussuomalaisten kansanedustaja Olli Immonen piti hallituksen kaavailemaa 200 miljoonan euron tuloveron kevennystä härskinä huijauksena.

- Todellisuudessa pieni- ja keskituloisten verorasitus kasvaa elinkustannuksia nostavilla viherveroilla, Immonen totesi.

Immonen totesi, että veroalennukset kuluvat täysin asumisen ja liikkumisen kallistumiseen.

- Miten te selitätte kansalle tämän silmänkääntötempun ja sumutuksen? Immonen kysyi.
 
Arja Juvonen, Puh. 050-531 1108, 09-432 3060, , www.eduskunta.fi