Etusivu Kuka
olen
Kunta-
politiikka
Eduskunta-
työ
Ajan-
kohtaista
Blogi Artikkelit
 
Valtiopäivätoimet Arja Juvonen

Puheet eduskunnassa Arja Juvonen

 
<< Kaikki ajankohtaiset

04.07.2021 Tavoittelen jatkoa Seinäjoen puolukokouksessa toisen varapuheenjohtajan pestille

On ollut suuri vastuu ja kunnia toimia ps-puolueen toisena varapuheenjohtajana. Olen saanut lukuisia yhteydenottoja ja kyselyjä, tavoittelenko kesän puoluekokouksessa Seinäjoella jatkoa uudelle kaudelle toiseksi varapuheenjohtajaksi. Kiitos teille, jotka olette kysyneet. Minulla on kestänyt hetken pohtia, sillä kevät on ollut melkoisen touhukas.

Asia on kuitenkin kypsynyt pikku hiljaa ja vastaus on kyllä.

Tehtäväkuva toisen varapuheenjohtajan pestiin kaksi vuotta sitten loksahti paikoilleen kuin itsestään. Olen kiertänyt kenttää ympäri Suomen ristiin ja rastiin, ja saanut tavata niin puolueväkeä kuin myös kansalaisia. Kohtaamiset ovat aina ikimuistoisia. Ihmiset ovat ihania.

Pääkallopaikalla olen toiminut sote-asioissa sotemuijana, joksi itseni miellän. On osattava olla sopivasti kova ja sopivasti pehmeä.

Näen ja koen, että empatia, toisen ihmisen asemaan asettuminen, ymmärtäväisyys ja lojaalius ovat kivijalkoja omalle toiminnalleni monessa asiassa. Niitä taitoja tarvitaan yhä enemmän niin politiikassa kuin myös työelämässä.

Kun asettuu toisen asemaan, ryhtyy kuin vaistostaan ajamaan asioita päivä päivältä vahvemmin ja voimakkaammin. Tällöin toimii asiallisesti, eikä tarvitse huudella ja härnätä. Työ puhuu puolestaan ja työtä on mahdollista tehdä täysillä.

Toimiessani hoitoalalla ennen politiikkaa tein selväksi kenellä olen töissä.

Kun Elsa-mummo anteeksipyydellen pyysi yöllä apua vessaan sanoin ”top tykkänään - kuulepas Elsa, minä olen täällä sinulla töissä”. Ja kyllä me sitten siinä vielä naurettiin ja halattiin.

Politiikassa olen myös töissä teillä – Suomen kansalla. Puolueen varapuheenjohtajan tehtävä on olla kentällä. Ainakin minun mielestäni. Mitä mieltä Sinä olet?

Siinä työssä on oltava sopivasti nöyrä, mutta myös tiukka – lillukanvarsiin ei sotkeuduta, eikä trollihuuteluihin korvaa lotkauteta. Puoluehallituksen kovat päätökset ovat joskus kovia, mutta jokaisen puolueen jäsenen on tunnettava vastuunsa. Puoluekentän on puhallettava yhteiseen hiileen. Yhdessä tehden luonnistuu ja lutviintuu.

Veikko Huovisen Havukka-ahon ajattelijan sanoin, maailmaa on katsottava vähän laajemmasta perspektiivistä. Kuullaan vaan, ei polteta ruutia turhaan. Keskitytään asioissa olennaiseen.

Perussuomalaiset ajavat politiikkaa, joka on suomalaiselle hyväksi.

Kun rakennetaan arvopohjaa, on tunnettava juuret ja arvostettava niitä. On nähtävä visio ja tehtävä sen eteen sisulla töitä. Se vie aikaa, mutta eihän kuusikaan kasva isoksi hetkessä.

Jk. Äitini soitti eilen illalla. Paitsi että puhuimme keittiöremontista, kuumuudesta ja koiranpennusta, puhuimme myös politiikkaa kuten aina. Vanhempani ovat 81-vuotiaita ja tietävät sekunnin tarkasti, mitä politiikan kentällä tapahtuu.

Isällä ja äidillä on juuri nyt myös suuri rakennusprojekti menossa – mikään ei synny ilman rakentamista. Isä on juuri nyt taas tellingillä ja aloittelee sunnuntain kunniaksi keittiöremonttia ja katon tekoa. Äiti nostelee hälle lautoja.

Pitää olla hyvää puuta - he sanovat.

Isäni huuteli eilen iltatellingiltä, että alahan ilmoittautua siihen varapuheenjohtaja pestiin. Äitini säesti vieressä – vasaran kopautus päälle! Te olette monet Jaskan ja Railin tavanneetkin ja tunnette heidät. Ne ovat aika hyvää, mutta myös kovaa puuta.

Vanhemmista, mutta myös vanhemmilleen, on oltava kiitollinen monesta asiasta. Suomi ei olisi Suomi ilman heitä.
 
Arja Juvonen, Puh. 050-531 1108, 09-432 3060, , www.eduskunta.fi