Etusivu Kuka
olen
Kunta-
politiikka
Eduskunta-
työ
Ajan-
kohtaista
Blogi Artikkelit
 
Valtiopäivätoimet Arja Juvonen

Puheet eduskunnassa Arja Juvonen

 
<< Kaikki ajankohtaiset

16.12.2020 Perussuomalaisten ryhmäpuheenvuoro valtion talousarvion käsittelyssä

Perussuomalaiset valtion talousarviosta: Hallituksen joululahjat ovat veronkorotuksia ja rahan lappaamista EU:lle

Vaikka ei aatto olekaan, niin kurkistimme mitä hallituksen lahjakääröt sisältävät. Sosialidemokraatit muistavat eläkeläisiä korottamalla asumisen kustannuksia. Omistusasunnossa kerrostalossa yksin asuvalla eläkeläisnaisella menee eläkkeestä jatkossa yli 42 prosenttia asumiseen. Kun toverit kunnissa korottavat myös kiinteistöveroa, osuu raippa etenkin eläkeläisiin. Vero kun ei huomioi maksajan tuloja mitenkään. Joka kuudes kotitalous ei pysty kattamaan asumiskustannuksia omilla tuloillaan ja silti lämmityspolttoaineiden hintoihin isketään kunnon korotukset. Suomessa on lähes 200 000 öljyllä lämpenevää taloa, joissa jopa puolessa asuu ikäihmisiä. Kaukolämpökin kallistuu.

Perussuomalaisten verokevennysesitykset eivät kelvanneet

SDP:lle ei kelvannut Perussuomalaisten ehdotukset veronkevennyksistä työeläkkeisiin, eikä omaishoidontukeen, mutta Kojamon vuokrankorotukset ja verovapaat miljoonaosingot ammattiliitoille ovat kansalle kuin viime jouluista maksalaatikkoa. Yrittäjien sosiaali- ja eläketurvasta tai yrittäjän eläkevakuutuksen epäkohtien korjaamisesta lienee turha puhuakaan. Nyt avustaja-armeija on eläkeputken ja lesken eläkkeen kimpussa. Ja soten, voi herranjumala.

Armeijasta puheen ollen, vasemmistoliiton punaisesta paketista paljastuu joka pioneerin HX-suosikkilahja eli 10 miljardilla monitoimihävittäjiä. Valtiovarainvaliokunta varautuu hankintaan vuoden 2021 tasossa, eli indeksikorotukset ja valuuttamuutokset huomioiden summa voi olla suurempikin – ja tämän vasemmisto paketoi äänestäjilleen. Perussuomalaisille lahja kelpaa.

Elvytyspakettiin mukaan ”arvopohjan” takia

Kaikkein vahingollisin yhteistyön hedelmäkakku on elvytyspaketti. Siinä alhaisempaa veroa omilta kansalaisilta keräävät Italia, Espanja ja Ranska maistavat hallituksen vieraanvaraisuutta eli suomalaisten veronmaksajien varoja.
Rahoitusmarkkinoilta saisi edullisempaa lainaa ja ilman raskaita velvoitteita, jolla elvyttää niin paljon kuin sielu sietää. Mutta se arvopohja. Ja oikeusvaltioperiaate.

Vihreät eivät ehtineet lukea toivomuslistaa, koska aika meni tavatessa perustuslakia. Mutta ei Korvatunturikaan sijaitse Al-Holissa. Emmekä työllisyyslukujen valossa saa itämaan tietäjiäkään. Maahanmuuttoviraston ja valtion vastaanottokeskusten toimintamenoihin kuitenkin upotetaan 12 miljoonan euron lisämääräraha, vaikka pandemian seurauksena turvapaikanhakijoiden määrä on romahtanut. Korona kelpaa syyksi mihin tahansa, vaikka budjetissa näkyy vain murto-osa maahanmuuton kustannuksista.

Keskustalle tasaiset veronkorotukset tärkeitä

Ettei unohtuisi, on syytä puhua Keskustan lahjasta maaseudulle. Polttoaineverojen korotukset rokottavat autoilijoiden lisäksi jopa työkoneita! Kekkonen kysyi aikoinaan, onko maallamme malttia vaurastua, mutta viime kyselytunnilla puolueen edustaja totesi tasaisten veronkorotusten olevan heille tärkeämpää. Suomen Pankin ennusteen mukaan työllisyysaste putoaa 71:een vuoteen 2022 mennessä. Koronaa voi syyttää, mutta pitäisi löytyä toimia, joilla tilannetta parannetaan.

Perussuomalaisilta yli 200 muutosesitystä

Tämän joulun kiltit lapset ovat erityisen kilttejä, sillä he ovat niitä, jotka tämän tulevaisuudessa maksavat. Kun velkaa otetaan kehyksen suhteessa, on Perussuomalaisten mielestä määrärahat käytettävä vahvistamaan kotimaista yritystoimintaa ja teollisuutta, työllisyyttä, kansalaisten ostovoimaa ja perusturvaa sekä keventämään työn ja yrittämisen verotusta. Budjettivastalauseessamme on 255 lausumaehdotusta, Kokoomuksella 85 ja Kristillisdemokraateilla 34. Annan Perussuomalaisten lahjan hallitukselle eli teen vastalauseen yksi mukaisen epäluottamuslause-esityksen, koska Suomen kansa ansaitsee parempaa.
 
Arja Juvonen, Puh. 050-531 1108, 09-432 3060, , www.eduskunta.fi