Etusivu Kuka
olen
Kunta-
politiikka
Eduskunta-
työ
Ajan-
kohtaista
Blogi Artikkelit
 
Valtiopäivätoimet Arja Juvonen

Puheet eduskunnassa Arja Juvonen

 
<< Kaikki ajankohtaiset

14.12.2018 Perussuomalaiset vaativat toimia seksuaalirikosten ehkäisyyn: ”Olemme esittäneet lukuisia toimia”

TIEDOTE 13.12.18
julkaisuvapaa


Perussuomalaiset vaativat toimia seksuaalirikosten ehkäisyyn: ”Olemme esittäneet lukuisia toimia”


Perussuomalaiset vaativat tänään eduskunnan suullisella kyselytunnilla hallitukselta toimia kansalaisten turvallisuuden parantamiseksi. Perussuomalaisten mukaan hallitus on epäonnistunut pitämään kansalaisia turvassa, kuten esimerkiksi Oulun raiskaustapaukset todistavat.

- Jokainen seksuaalirikos on liikaa, on tekijä sitten kantasuomalainen tai maahanmuuttaja. Kuitenkin tietyiltä alueilta tuleva maahanmuutto korostuu selvästi seksuaalirikostilastoissa, perussuomalaisten kansanedustaja Arja Juvonen totesi.

Perussuomalaiset ovat kauden aikana esittäneet kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden säilöönottoa, lukuisia turvapaikkaehtojen kiristyksiä, pikapalautuksia ja rajatarkastuksia ennaltaehkäisevinä toimenpiteinä. Tällaisia toimia ei kuitenkaan ole otettu käyttöön.

- Tiedättekö, miten suomalaiset äidit nyt ohjeistavat tyttäriään? He sanovat, että pitkä tukka piiloon illalla kulkiessa, ettei näy, että olet tyttö! Juvonen kivahti

Perussuomalaiset korostivat, että Oikeuspoliittisen tutkimuslaitoksen selvityksen mukaan jo vuonna 2010-2011 Pohjois-Afrikasta ja Lähi-idästä tulleet olivat jopa 17-kertaisesti yliedustettuja raiskausrikostilastoissa.

- Nyt on toimittava sen sijaan, että suumme tukitaan ja vain selitellään ja hyssytellään. Naisemme, lapsemme – kaikki suomalaiset – vaativat tekoja.

- Mitä aiotte tehdä tälle tilanteelle? Juvonen kysyi.

Sisäministeri Kai Mykkänen (kok.) vastasi, että vuoden alussa tulee voimaan lakimuutos, joka helpottaa karkotuksia, jos syyllistyy törkeisiin rikoksiin. Lisäksi rangaistusasteikkoja seksuaalirikoksista ollaan kiristämässä. Oikeusministeri Antti Häkkänen (kok.) lisäsi, että kaikkien on elettävä maassa maan lainsäädännön mukaan.


Lisätietoja:

Arja Juvonen, 050 531 1108
 
Arja Juvonen, Puh. 050-531 1108, 09-432 3060, , www.eduskunta.fi